Делото, което 31-годишният Спенсър Елдън заведе срещу членовете на легендарната сиатълска

...
Делото, което 31-годишният Спенсър Елдън заведе срещу членовете на легендарната сиатълска
Коментари Харесай

Бебето от корицата на Nevermind на Нирвана загуби делото си срещу бандата - Лайфстайл

Делото, което 31-годишният Спенсър Елдън заведе против членовете на именитата сиатълска гръндж група " Нирвана ", завърши с отменяне на неговият иск на последна инстанция.

Припомняме, че Спенсър Елдън заведе дело против групата през 2021 година. На корицата на емблематичният албум на сиатълската тайфа е същият Спенсър Елдън като бебе. На снимката бебето Елдън плува голо в басейн с доларова банкнота, закачена на рибарска кукичка.

Делото, което ищецът стартира през 2021 година, бе заради твърденията му, че появата му на корицата на албума Nevermind е детска порнография и демонстрация на полово принуждение над дете. Обвиняеми бяха двамата живи членове на Нирвана - Дейв Грол и Крис Новоселич, вдовицата на Кърт Кобейн - Къртни Лов, и фотографът на албума Кърк Уедъл.

Спенсър Елдън изиска обезщетение в размер на 150 000 $.

Аргументите на съдията по делото бяха, че ищецът е пропуснал давностния период (който е 10 години). Въпреки изказванията на Елдън, че има съображение да предяви искания в този момент, тъй като през всичките години от излизането на Nevermind (през 1991) наличието му на корицата му е носило страдалчество и пропуснати изгоди, съдът завърши делото в интерес на " Нирвана ".

Nevermind е най-емблематичният гръндж албум в историята на рок музиката. Към днешна дата от него са продадени над 30 милиона копия в целия свят, което пък слага Nirvana измежду най-продаваните групи в света.

Спенсър Елдън е декларирал, че още веднъж ще изправи Nirvana пред съда, само че в американската преса се разяснява, че на процедура неговите правни варианти са изчерпани, тъй като след решението той не би могъл да заведе второ дело.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР